Alles wat je wilt weten over Shapewear - Curveswear.com

Shapewear - weetjes

 

1 Shapewear kiezen

 

1.1 Hoe bepaal ik mijn shapewear maat?

De juiste maat kiezen voor je corrigerende ondergoed is heel belangrijk. Een te kleine maat zorgt voor minder comfort, terwijl een te grote maat niet optimaal je figuur corrigeert.

Shapewear hoort comfortabel te zijn. Is het dat niet, dan ligt dit vaak aan het feit dat je
shapewear in de verkeerde maat hebt gekocht of niet op de juiste wijze hebt aangetrokken (zie ook; het aantrekken van shapewear)

Elk shapewear merk hanteert een eigen maatvoering. Om deze reden heeft Curveswear in de webshop bij elke maat de juiste afmetingen in centimeters aangegeven. Meet voor je besteld je maten op en je weet zeker dat je de juiste maat besteld.

Kom je er niet uit, neem dan contact met ons. Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@curveswear.com of bel met 085 130 11 90. Wij helpen je graag met kiezen.

 

1.2 Hoe kom ik van dat rolletje boven mijn slip af?

Een rolletje boven je slip kan er op wijzen dat je slip te strak zit of dat hij niet hoog genoeg zit. Kies daarom voor een wat hogere slip die in je taille valt of voor een High Waist slip die tot onder je BH valt. In dat laatste geval wordt ook je maaggebied meteen corrigeert.

 

1.3 Wat is het voordeel van het dragen van een shapewear hemdje?

Het voordeel van een corrigerend hemdje is, dat sommige hemdjes als bovenmode te dragen zijn. Draag je normaal gesproken ook een hemdje onder je blouse dan is dit de perfecte oplossing. Het corrigeert je buik en tegelijkertijd ziet het er leuk uit.

Het borstgedeelte van de hemdjes is niet corrigerend, dus je borsten worden er niet door platgedrukt.

In combinatie met een bijpassende corrigerende slip heb je eigenlijk een body in 2 delen!

 

1.4 Hoe kan ik voorkomen dat een slip snijdt bij mijn benen?

Als een slip op je benen snijdt heeft dat te maken met de maat van je shapewear (zie vraag 1.1) of met de vorm van je benen. Je kan dan het beste kiezen voor een Bermuda. De corrigerende bermuda's zijn heel dun en comfortabel en geven een goede ondersteuning zonder in je benen te snijden of op te kruipen. We hebben diverse opties en die vind je hier.

 

1.5 Heeft Curveswear ook grotere maten Shapewear?

Uit onderzoek blijkt dat maat M of L de meest gekochte maat shapewear is. In de webshop van Curveswear zal je deze maat dan ook het meest tegenkomen. We hebben diverse shapewear items met een grotere maat. We gaan tot 4XL. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze mooie corrigerende producten;

 

1.6 Welke shapewear moet ik kiezen als rokjes en broeken te strak over mijn buik zitten?

Als je een plattere buik wilt dan zijn er meerder mogelijkheden. Het vaakst gebruikt zijn de corrigerende slips of High waist slip (slips die tot aan je BH rand komen om het maaggedeelte te corrigeren).

Heb je ook al eens gedacht aan een body of een corrigerende jurk om je buik platter te maken? Kijk hier voor alle mogelijkheden.

 

1.7 Ik heb een grotere cupmaat, welke shapewear is voor mij het best?

Als je een grotere cupmaat hebt is het mogelijk dat shapewear je borsten plat drukt. Dat is geen prettig gevoel. Curveswear heeft er voor gekozen om voorlopig geen shapewear met ingebouwde BH in het assortiment op te nemen, daardoor kan je voor bijna al onze shapewear kiezen.

Voorbeelden hiervan zijn Maxi Sexi Hi Brief, de Super control Body en de Full slip dress

 

1.8 Welke kleur shapewear kan ik het beste kiezen?

Bij lichte kleding kan je het beste kiezen voor nude, light skin of ivory shapewear. Onder witte kleding kan je ook heel goed rode shapewear dragen zonder dat het zichtbaar is.

Wanneer je donkerdere kleding aan hebt dan maakt het niet zoveel uit zwart, nude, light skin of ivory of  een andere kleur zoals bruin, blauw of rood.

 

1.9 Hebben jullie ook producten waardoor mijn decolleté beter uitkomt in mijn outfit?

Om je outfit compleet te maken hebben we ook wat "Nice to haves". Dit zijn producten die je naast je shapewear kunt gebruiken.

Er zitten 2 push up producten in het Curveswear assortiment; 1 push up op basis van water en olie die je in je BH kan leggen. En 1 push up die je in je BH kan plakken. Kijk voor meer Nice to haves hier.

 

2 Shapewear aantrekken en dragen

 

2.1 Hoe blijft shapewear op zijn plaats?

Corrigerend ondergoed blijft mooi op zijn plaats zitten op voorwaarde dat je de juiste maat draagt (zie vraag 1.1).

De kwaliteit van je shapewear is vaak ook van invloed op de pasvorm.

De merken die Curveswear in het assortiment heeft hebben allen een hoge kwaliteit. Deze merken houden rekening met de mogelijkheid dat shapewear niet op zijn plaats blijft zitten. Zij doen dat op zo’n manier dat de shapewear geen randen geeft op je benen of rug.

Voorbeelden dat hier goed over na is gedacht zijn siliconen randjes en bandjes, een extra broekje in een rokje of jurkje, extra vormgeving aan de billen zodat je billen niet platgedrukt worden of je broekje tussen je billen kruipt etc.

Je kan corrigerend ondergoed natuurlijk ook in je broek stoppen (in het geval van een hemdje) waardoor het beter op zijn plaats blijft.

 

2.2 Hoe kan ik voorkomen dat mijn shapewear jurk of rok toch omhoog kruipt?

Shapewear jurkjes of rokjes met siliconen aan de onderkant blijven over het algemeen goed zitten en kruipen niet op, ook zijn er jurkjes die zo zijn gemodelleerd dat ze niet opkruipen zonder siliconen randje, zoals deze jurkjes.

Veel shapewear jurkjes of rokjes bevatten ook een naadloos broekje waardoor ze heel goed op hun plaats blijven. De Full Slip Dress en de Lite Skirt zijn daar voorbeelden van.

Als je een panty draagt kan je ook wat haarlak op de panty sprayen, dan blijft je shapewear jurkje of rokje zeker goed zitten.

 

2.3 Hoe voorkom ik dat de tailleband omrolt?

Taillebanden die te hoog opgetrokken worden rollen om. Trek de band op tot je taille of tot onder je BH (als het om een High Waist gaat). Heb je de tailleband niet te hoog opgetrokken en blijft hij toch omrollen, dan heb je een te kleine maat.

Kijk hier voor shapewear slips en High Waist shapewear

 

2.4 Hoe kan je shapewear het beste aantrekken?

Het aantrekken van Shapewear is gemakkelijk maar je je moet wel weten hoe. Je trekt het aan net als je panty. De truc is om je shapewear in elkaar te pakken en het zo klein mogelijk te maken.

Slip

 • Pak het bij elkaar en stap er in
 • Trek het kruisje tegen het lichaam
 • Trek omhoog tot de taille

 

Bermuda

 • Vouw de pijpen omhoog
 • Pak het broekje bij elkaar en stap er in
 • Trek het kruisje tegen het lichaam
 • Trek omhoog tot de taille
 • Vouw de pijpen omlaag

 

Body

 • Maak de schouderbandjes langer
 • Vouw de bodystocking omlaag
 • Stap er in
 • Trek het kruisje tegen het lichaam
 • Doe de bodystocking omhoog
 • Maak de schouderbandjes op de juiste maat

 

Jurkjes en hemdjes

 • Maak de schouderbandjes langer (als ze verstelbaar zijn)
 • Stap er in
 • Maak de schouderbandjes op de juiste maat

 

Kijk ook op deze pasinstructie.

 

2.5 Hoe kan ik een shapewear panty het beste dragen?

Veel vrouwen ervaren het afzakken van panty's. Vaak wordt er dan een slip onder de panty en vervolgens een ander slip over de panty gedragen.

Bij shapewear panty's is dat niet meer nodig. Shapewear panty's bevatten allen een katoenen kruisje waardoor je de 2 slips achterwege kunt laten. Als je de panty's in de juiste maat koopt en op de juiste manier aantrekt dan zakken ze ook niet meer af.

kijk hier voor alle shapewear panty's

 

2.6 Kan ik een BH dragen onder mijn shapewear?

Ja, onder de meeste corrigerende topjes, body's en onderjurken kan je een BH dragen. Curveswear heeft er voor gekozen om voorlopig geen shapewear met ingebouwde BH in het assortiment op te nemen, daardoor kan je bij al onze shapewear je eigen BH dragen.

Bij de Hi-Waist modellen is het zelfs handig om je eigen BH te dragen. Als je eerst je Hi-Waist aantrekt en vervolgens je BH aandoet, dan houdt je BH je Hi-Waist op zijn plaats.

 

2.7 Is shapewear niet warm om te dragen?

Hoe warm shapewear is, is afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is en vooral hoe het verwerkt is.

Er zijn steeds meer mooie en opengewerkte shapewear op de markt dat ademend is maar toch voldoende shaped. Zoals de High waist culotte silhoutte secrets en de Culotte Figure Secrets Figure.

Shapewear van Polyamide en Elastaan voelt koel, glad en zacht aan op de huid.

 

2.8 Moet ik ondergoed dragen onder de shapewear slipjes en broekjes?

Je kan natuurlijk ondergoed dragen onder je shapewear, maar alle shapewear slipjes en broekjes zijn zo gemaakt dat ze je ondergoed kunnen vervangen. Alle broekjes bevatten bijvoorbeeld een katoenen kruisje.

Het dragen van ondergoed onder je shapewear maakt het (te) warm en mogelijk zie je toch nog wel ergens een randje of een naadje van je ondergoed, terwijl je dat juist wilt voorkomen met shapewear.

 

2.9 Waarom mag je shapewear niet over je hoofd aantrekken?

Het over het hoofd aantrekken van shapewear heeft effect op de elasticiteit van de shapewear, het wordt immers veel meer uitgerekt dan nodig is. Lees ook deze korte instructie over het aantrekken van shapewear; Aantrekken Shapewear

 

 

3 Shapewear wassen

 

3.1 Hoe kan ik mijn shapewear het beste wassen?

Lees voor meer informatie dit bestand

wassen shapewear

 

 

4 Shapewear; gezondheid en zwangerschap

 

4.1 Is het dragen van shapewear gezond?

Vroeger, toen er alleen meer hele sterk corrigerende shapewear bestond, waren er mensen met gezondheid problemen (maag, darmen, ademhaling etc.) na dagenlang achtereen dragen van dit corrigerende ondergoed.

Tegenwoordig zien we shapewear in meerder shaping levels: light, medium en strong.

Als je last van je maag of darmen hebt, dan kan je die strong shapende shapewear wel aantrekken, maar alleen als je naar dat leuke feestje gaat in dat mooie jurkje. Op andere momenten zal je je lekkerder voelen in light of medium shapewear.

Belangrijk is dat je de juiste maat shapewear koopt (zie vraag 1.1) en dat je luistert naar je lichaam.

Shapewear hoort comfortabel te zitten als het knelt dan kan dat op langere termijn wellicht klachten geven, maar het is ook een aanwijzing dat je niet de juiste shapewear draagt. Als je hier vragen over hebt neem dan contact met ons op.

 

4.2 Mag ik shapewear dragen als ik zwanger ben?

Er is speciale shapewear voor zwangere vrouwen op de markt. Deze shapewear maakt je vormen mooi  en geeft zowel de buik als rug een extra steun. Het valt mooi over de buik heen en lovehandles zijn minder zichtbaar.

Gebruik geen normaal corrigerend ondergoed wanneer je zwanger bent. Dit kan op bepaalde plaatsen gaan knellen. Curveswear verkoopt geen speciale shapewear voor zwangeren, maar als we je kunnen helpen bij je keuze dan horen we dat graag van je.

 

 

5 Overige shapewear vragen

 

5.1 Welke materialen worden er gebruikt voor shapewear?

Het meest gebruikte materiaal is Polyamide en Elastaan. Soms wordt er ook katoen in shapewear gebruikt (bij voorbeeld bij de shapewear van Simone Pérèle).

De informatie over gebruikte materialen kan je per product lezen onder het kopje 'specificaties'.

Achtergrondinformatie over de verschillende materialen:

Polyamide is een verzamelnaam. Wol en zijde zijn natuurlijke polyamiden, Nylon is een synthetische polyamide.

Elastaan is een kunstvezel dat zich van andere kunstvezels onderscheidt door zijn grote elastische rekbaarheid. Elastaan heeft een elastische rek van 500%. Als er geen spanning meer wordt gezet, keert deze vezel altijd terug in zijn oorspronkelijke vorm. Elastaan is ook wel bekend onder de naam Spandex.

 

5.2 Wat is het voordeel van shoppen bij Curveswear?

Curveswear biedt een uitgebreid assortiment van mooie, comfortabele en aantrekkelijke shapewear.

Alle informatie en kennis die wij hebben over de shapewear en het gebruik daarvan delen we graag met jou. Voor ons is het belangrijk dat jij goed geïnformeerd de juiste keuze maakt.

En natuurlijk kan het dan nog zijn dat je niet tevreden bent over je aankoop. Geen probleem, alle aankopen mogen terug gestuurd worden.

 

5.3 Bestaat er ook shapewear voor mannen?

Ja, er komt langzaam meer shapewear voor mannen beschikbaar. Curveswear verkoopt geen shapewear voor mannen, maar als we je kunnen helpen bij je keuze dan horen we dat graag van je.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »