He Babe, dit is MIJN shape - Curveswear.com

Hé Babe, dit is MIJN shape

  • Geplaatst op
  • 0
Hé Babe, dit is MIJN shape

Voldoet jouw lichaam niet aan het "standaard plaatje"? Dan ben je niet de enige!
Met de slogan: “He Babe dit is MIJN shape' willen wij benadrukken dat je trots op je lichaam mag zijn. Ieder mens en ieder lichaam is uniek. Je mag daarom extra trots zijn op jouw unieke shape.

Hé Babe dit is mijn shape

Jarenlang hebben we in tijdschriften dieettips en artikelen gelezen over hoe je slank kunt blijven, de laatste tijd zien we gelukkig meer-en-meer items over trots zijn op je eigen lichaam. Een trend die niet langer valt te ontkennen.

Je hoeft geen geïdealiseerd, perfect lichaam te hebben en je mag meer van je eigen uniekheid houden en genieten.

Met de slogan “He Babe dit is MIJN shape", willen wij  benadrukken dat je trots op je lichaam mag zijn. In deze blog leggen wij meer uit over deze slogan, bodypositivity en het genot van shapewear.


Graatmagere modellen verleden tijd

Word jij er ook zo moe van om altijd maar posters te zien met graatmagere modellen en items over hoe je het perfecte lichaam kan creëren? Dit is niet alleen vrouwonvriendelijk, maar het draagt ook bij aan ongezonde acties en gedachten. Veel vrouwen kunnen beamen dat zij lichtelijk geobsedeerd zijn met hun gewicht. Het ideaalbeeld is prachtig, maar voor veel vrouwen lastig haalbaar. Gelukkig is er een verandering gaande. Steeds meer vrouwen durven trots op zichzelf te zijn ondanks dat zij niet binnen 'het perfecte plaatje' passen. Wij  vrouwen zouden elkaar nog meer moeten steunen om positiever te zijn over jouw lichaam en het lichaam van andere vrouwen.

Bodypositivity is het woord dat betekenis geeft aan deze verandering van het ideaalbeeld. Dit positief denken over je lichaam gaat uit van de gedachte dat alle lichamen goed zijn, datje er trots op mag zijn. Zowel slanke als vollere figuren en lichamen met bijvoorbeeld cellulitis of acné. Er is geen reden om niet trots te zijn op jouw lichaam. Ieder lichaam is uniek, dus waarom jezelf of anderen afstraffen omdat zij niet het ideaalbeeld uitstralen?

Bodypositivity is daarmee een verfrissende tegenpool van bodyshaming, waar vrouwen elkaar zowel online als offline hard kunnen aanpakken over hun gewicht. Waarom zouden we als vrouwen elkaar het licht in de ogen niet gunnen vanwege ons gewicht? Het kan een behoorlijk mentale klap zijn wanneer iemand een lelijke opmerking maakt over je gewicht. Met bodypositivity kunnen we hier een einde aan maken. Met onze slogan: “He Babe dit is MIJN shape” willen wij graag bijdragen aan deze mooie ontwikkeling.

Al heeft jouw lichaam misschien niet de vorm van een zandloper, maatje 36 of heb je putjes in je huid, dat betekent nog niet dat je niet trots mag zijn. Jouw lichaam en shape is uniek, het is belangrijk dat je dat zelf weet te waarderen.


Een Peer wordt nooit een zandloper

Veel vrouwen groeien op met een grote onzekerheid over hun lichaam. Doordat we letterlijk overal reclame zien met perfecte (en flink gefotoshopte) modellen, is ons beeld van schoonheid al van jongs af aan bepaald. Wanneer we alleen super slanke modellen zien met een perfecte huid, kun je je al minderwaardig voelen wanneer jij niet in deze categorie valt. Het wordt de samenleving haast met de paplepel ingegoten om te streven naar het ideaalbeeld.

Wanneer je niet voldoet aan de norm, kun je je al snel onzeker voelen. Dit is natuurlijk nergens voor nodig. Stel je hebt een peerfiguur, dan kun je nooit een zandloper figuur krijgen, dat is nu eenmaal zo. Het betekent niet dat je hierdoor minderwaardig bent. Het is belangrijk om te weten waardoor je onzeker wordt over je figuur. Dit heeft niets met jouw lichaam te maken. Dit heeft alles te maken met wat als de norm wordt gezien. Wanneer je inziet dat de gefotoshopte modellen helemaal niet de norm hoeven zijn, is er ruimte om jouw onzekerheid achter je te laten.


Eerst afvallen om van jezelf te houden

“Ik ben minsten tien kilo te zwaar, dus ik moet eerst afvallen om van mijn lichaam te houden”,  dat is natuurlijk klinkklare onzin! Iedereen heeft het recht om van zijn of haar lichaam te houden. Of je nu een perfect BMI hebt, of juist een te laag of een te hoog BMI, ieder moment is een moment om van jouw eigen lichaam te houden. Het is belangrijk om jouw eigen waarde in te zien. Jij mag er zijn. Dit heeft niets te maken met het cijfer op de weegschaal.

Houden van je lichaam is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je jarenlang, of misschien je leven lang, opgegroeid bent met het idee dat alleen het ideaalbeeld goed genoeg is, kan het een behoorlijke opgave zijn.


Je pluspunten benadrukken

De beste manier om van jezelf te leren houden en jouw lichaam te accepteren, is door een lijstje te maken van waar je allemaal trots op bent. Heb je bijvoorbeeld een maatje meer, maar daardoor wel mooie, volle en ronde billen? Dan kan dat juist iets zijn waar je erg trots op bent. Heb je geen maatje 36, maar wel een slanke taille? Dan weet jij welk pluspunt je kunt benadrukken. Zo zijn er genoeg redenen om trots te zijn op jouw unieke lichaam.

Een andere manier waardoor je jouw lichaam beter kunt accepteren is door de volgende oefening te doen. Ga iedere dag 5 minuten voor de spiegel staan en kijk bewust en zonder vooroordeel naar jouw lichaam. Bekijk jouw weerspiegeling  en probeer niet te oordelen ( ik ben te dik of ik ben niet mooi genoeg). Wat zie je nu echt? Wat valt er op? Geef jezelf juist meer positieve aandacht daardoor ga je op een totaal andere manier naar jouw lichaam kijken. Het helpt ook om  terwijl je naar je lichaam kijkt positieve zinnen uit te spreken zoals: “je mag er zijn” “Je bent mooi” “je bent uniek”. Er hoeft geen reden te zijn om deze positieve uitspraken over jouw lichaam te doen, deze mag je gewoon uitspreken omdat het zo is.

 

Kim ging je voor

Beroemdheden komen op voor een beter vrouwbeeld en dragen hier hun steentje ook aan bij. Bekende vrouwen als Kim Kardashian, Jennifer Lopez en Oprah Winfrey maken er al jaren geen geheim van ze blij zijn met de komst van goede kwaliteit corrigerend ondergoed. Zij dragen shapewear omdat hun rondingen hierdoor juist extra mooi uitkomen. De Kardashian zussen staan bekend om hun enorm vrouwelijke rondingen. Zij zijn hier trots op en geven een totaal ander beeld naar buiten dan de dunne modellen in tijdschriften. Zij dragen bij aan een beter zelfbeeld voor veel vrouwen.

Draag wat je wilt

Ben jij bang voor nare opmerkingen wanneer je je uitdagend kleedt terwijl je niet super slank bent? Dat hoeft helemaal niet meer! Dankzij shapewear kun je alles dragen wat je wilt. Heb je een leuk kort jurkje gezien? Draag een corrigerend broekje met pijpjes als je een Peer figuur hebt of een High Waist shapewear slip als je lichaamsvorm meer op een appel lijkt. Je jurk laat al jouw rondingen extra mooi uitkomen. Je hoeft niet bang of onzeker te zijn over wat je draagt. Je leeft maar één keer dus koop dat shapewear broekje of high waist slip en draag die jurk. Weet je niet elke shapewear het beste bij jouw figuur past? De Curveswear Paskamer geeft je het antwoord. In dit mini-tijdschrift beschrijven we  4 verschillende lichaamsvormen van vrouwen en welke shapewear daar het beste bij past.

 

Extra vertrouwen

Met “He Babe dit is MIJN shape” willen wij alle vrouwen ondersteunen om meer van zichtzelf te houden. Wil je er stralend uitzien in een leuk jurkje of wil je dat alles er net wat strakker uitziet? Wij helpen je om jouw unieke vormen nog mooier uit te laten komen met mooie shapewear. Corrigerend ondergoed dat je net dat beetje extra vertrouwen geeft.

Je hoeft je helemaal niet te schamen wanneer je shapewear draagt. Je schaamt je toch ook niet wanneer je naar de kapper gaat of dat je elke dag mascara op doet? Het is een manier om het beste uit jezelf te halen. Wanneer jij je goed voelt met shapewear is dat juist alleen maar beter!

Het meest bekende merk voor shapewear is natuurlijk Spanx. Naast de producten van Spanx vind je bij ons ook andere merken zoals DKNY, Maidenform, Magic Bodyfashion, Janira, Simone Perélè en sinds kort ook Mitex & Triumph.

Wij vrouwen zijn vaak zeer kritisch op onszelf. Waarom? Wees lief voor jezelf! Aanvaard wie je bent met je mooie en minder mooie kanten. Je voelt je veel beter en je bent zelfverzekerder als je de beste versie vanzelf laat zien en durf te zeggen “He Babe dit is MIJN shape!”. 

Hou van jezelf & warme groet

Curveswear

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »