• Lorem ipsum

Cellulitis? Zo is het minder zichtbaar

28 Mar 2024

Maak je cellulite minder zichtbaar met shapewear

Cellulitis, putjes, kuiltjes, sinaasappelhuid, hobbels en bobbels we hebben allerlei namen voor die oneffen huid op met name je billen, benen en bovenarmen. Veel vrouwen hebben er last van en proberen het te verbergen. Hoe doe je dat het beste? En hoe komt het eigenlijk dat jij meer last hebt van die putten en kuilen dan je vriendin? Waarom heeft een man geen of minder last van cellulitis?

Deze en vele andere vragen beantwoorden we in deze Curvy blog. Daarnaast geven we je de beste manieren om je sinaasappelhuid minder zichtbaar te maken. Je er voor schamen is namelijk het laatste wat je moet doen en is ook echt niet nodig, laat die billen maar zien!  

 

Cellulitis of Cellulite?

In de volksmond wordt het woord cellulitis vaak gebruikt, maar eigenlijk klopt dat niet. Cellulitis is namelijk een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel waarbij je veel pijnklachten en een rode warme huid hebt. Cellulite is wel het juiste woord.

 

Sinaasappelhuid

Cellulite komt vaak voor bij vrouwen op de huid van de benen, billen en armen. Cellulite heeft te maken veranderingen in het bindweefsel onder je huid waardoor er kleine vetophopingen zichtbaar worden. Je huid ziet er dan niet meer glad uit en voelt hobbelig aan. Het krijgt een sinaasappelschil-achtig uiterlijk. Om die reden wordt er vaak gesproken over een sinaasappelhuid. Cellulite wordt dus ook wel sinaasappelhuid genoemd.

 

uitleg cellulitis    

Op de plekken waar je last hebt van cellulite is ook de bloedcirculatie of doorbloeding slechter of minder goed dan op andere plaatsen. De kuilen en bobbels op je lichaam voelen vaak een stuk kouder aan dan de rest omdat je bloed daar minder goed doorstroomt. In een omgeving met een hoge temperatuur doen deze plekken er vaak langer over om op te warmen dan andere lichaamsdelen.

Bij cellulite kunnen de kuiltjes en bobbeltjes in de huid enigszins gevoelig zijn, maar het is nooit echt pijnlijk. Een sinaasappelhuid is volkomen onschuldig. Van de Nederlandse vrouwen heeft zo’n 90% er in meer of mindere mate last van. 

Is overgewicht de oorzaak van cellulite?

Vaak wordt gedacht dat cellulite wordt veroorzaakt door overgewicht. Dat is maar deels juist! Een slanke vrouw kan net zo goed last hebben van een sinaasappelhuid als een wat vollere vrouw. De kans hier op is wel groter als je overgewicht hebt, omdat je gewoon meer vet in je lichaam hebt dat een sinaasappelhuid kan veroorzaken.

De belangrijkste redenen voor het krijgen van cellulite;

  • Omdat je een vrouw bent! Je vrouwelijke vormen (heupen en dijen) bevatten meer vet dan dat bij mannen het geval is. Onder invloed van het hormoon oestrogeen wordt deze vetvoorraad ook nog eens in stand gehouden
  • Het eten van ongezond en bewerkt voedsel. Vet-, zout- en suikerrijk eten bevordert onder andere dat er meer vocht en vet wordt vastgehouden op je curves
  • Het roken van sigaretten; je doorbloeding wordt slechter door roken en zorgt voor een minder elastische huid
  • Onvoldoende lichaamsbeweging waardoor de bloeddoorstroming van je lichaam niet optimaal is
  • Ouder worden zorgt er voor dat de elasticiteit van je huid afneemt, helaas kan je daar weinig aan doen
  • Erfelijke aanleg kijk maar eens naar je moeder, heeft zij last van een sinaasappelhuid? Grote kans dat jij het dan ook hebt, dat is een genetisch verhaal.

 

5 tips om cellulite te voorkomen of te verminderen

Als je eenmaal een sinaasappelhuid hebt is het lastig om er van af te komen, maar je kunt het wel verminderen met deze 5 tips;

  1. Zorg voor een gezond eetpatroon. Eet veel verse producten zoals onbewerkte groenten, fruit en granen. Eet daarnaast ook voldoende magere eiwitten op een dag. En als je toch trek hebt in iets vettigs, eet dan ongebrande en ongezouten noten.
  2. Scrub je huid eens per week voor een betere bloedcirculatie. Hierdoor geef je je vet minder kans om zich op te hopen.
  3. Hydrateer je lichaam met verstevigende crèmes en oliën. Smeer jezelf na iedere douchebeurt in en verzorg de huid dagelijks.
  4. Ga regelmatig naar de sauna om je lichaam en huid te ontgiften. Daarnaast is de hete temperatuur van de sauna ook goed voor de doorstroming van je bloed. Je huid wordt hierdoor steeds elastischer.
  5. Drink voldoende groene thee. Dit drankje draagt net als de sauna ook bij aan het ontgiften van je lichaam.

 

Laat je billen zien!

Bovenstaande adviezen zijn natuurlijk goed, maar ondertussen heb jij voorlopig nog steeds cellulite. Die kuilen en bobbels zijn zeer zichtbaar als je dunnere stoffen draagt en kleding aan doet die wat strakker om je lijf zit. Je mooie kleding ziet er daarmee niet altijd zo uit als jij zou willen en je bent er wellicht ook wat onzeker over.

Dat is helemaal niet nodig want tegenwoordig zijn er hele goede manieren om je cellulite op een subtiele en prettige manier te verbergen zodat je je billen weer durft te laten zien. Met behulp van de juiste shapewear is er heel veel mogelijk.

Vaak is een shapewear broekje met pijpjes, een mooie corrigerende legging hiervoor de oplossing.

Er zijn corrigerende broekjes die een heel licht effect hebben en bijzonder prettig zitten zoals deze super dunne, maar medium corrigerende short van Spanx

thinstincts short

Je kunt ook kiezen voor shapewear broekjes die een wat stevigere correctie geven, maar wel heel koel en ademend zijn.

Als je behoefte hebt om je buikje ook wat correctie mee te geven zijn er shapewear broekjes met een corrigerend voorpand.

Wil je ook je middel en maag extra vormgeven dan zijn er zelfs broekjes die in je taille of tot onder je borst vallen. Zo komt je outfit net wat mooier uit en kan jij je curves nog meer omarmen. Kijk dan ook eens naar deze mooie high bermuda:

maxi sexy high bermuda

 

Je kunt ook kiezen voor een anti-cellulite legging. Deze legging draag je onder je broek, huispak of pyama. Het werkende effect zit in de masserende werking en het warmte effect dat de Emana vezel veroorzaakt.

anti cellulite legging

 

Het shapewear effect

het shapewear effect bij cellulitis

CurvesWear heeft een uitgebreid assortiment aan verschillende broekjes, modieuze leggings die de ideale oplossing zijn tegen cellulite of een sinaasappelhuid. Kies uit het assortiment het broekje of de legging dat bij jouw probleemgebied past en combineer zo het praktische met het aangename in één aankoop.
Ontdek het uitgebreide assortiment en kies wat bij jou past en durf je billen te laten zien!

 

voor en na shapewear sinaasappelhuid

Reacties
Moniek Meijers
31 Jul 2019
Ik heb een body ontvangen en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben. Het enige nadeeltje is dat die haakjes wat irritant zijn tussen de benen, maar dat is een algemeen voorkomend probleem..Ik hoop dat ie zich goed houdt in de was. Tot nu toe chapeau! Mooie site!
groetjes Moniek
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »